Nowe wydanie zeszytu branżowego QAFP - Kulinarne Mięso Wieprzowe
Plan przejścia w udzielonych klientom certyfikacjach, z certyfikacji w odniesieniu do wymagań wydania 6 do certyfikacji w odniesieniu do wymagań wydania 7 zeszytu branżowego - Kulinarne Mięso Wieprzowe. Wymagania produkcyjne i jakościowe - programu QAFP.
1. Wszystkie wydane przez BC COBICO certyfikaty zgodności dla wydania 6 zeszytu branżowego Kulinarne Mięso Wieprzowe. Wymagania produkcyjne i jakościowe - systemu QAFP pozostają ważne do daty ważności podanej na certyfikacie.
2. Od dnia 01.10.2025 wszystkie nowe procesy oraz procesy w nadzorze prowadzone będą przez BC COBICO zgodnie z wymaganiami wydania 7 zeszytu branżowego Kulinarne Mięso Wieprzowe. Wymagania produkcyjne i jakościowe - systemu QAFP.
3. Wszystkie organizacje posiadające ważny certyfikat wydany przez BC COBICO potwierdzający spełnienie wymagań zeszytu branżowego 6, zobowiązane są do dnia 01.12.2025 do dostosowania swoich działań i dokumentacji do wymagań określonych w nowym wydaniu zeszytu branżowego
Weryfikacja wdrożenia ww. działań będzie miała miejsce podczas najbliższej planowanej inspekcji u klienta.