WSPARCIE NA PRZYSTĘPOWANIE DO SYSTEMÓW JAKOŚCI - NABÓR VII
Informujemy, że kolejny VII nabór wniosków w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych”, poddziałanie 3.1"Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości”
w ramach unijnych systemów jakości, tj.
- gwarantowanych tradycyjnych specjalności;
 - chronionych nazw pochodzenia;
 - chronionych oznaczeń geograficznych;
 - rolnictwa ekologicznego;
 - ochrony nazw pochodzenia i oznaczeń geograficznych wyrobów winiarskich;
 
oraz krajowych systemów jakości, tj.
- „Jakość Tradycja”;
 - „Quality Meat Program” (QMP);
 - „Quality Assurance for Food Products” – „Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej”;
 - „Quality Assurance for Food Products” – „Kulinarne mięso wieprzowe”;
 - „Quality Assurance for Food Products” – „Wędliny”;
 - Integrowana Produkcja Roślin (IP)
 
odbędzie się w terminie
od 31 maja 2021 r. do 01 lipca 2021 r.
Wnioski będą przyjmowane w oddziałach terenowych Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania albo siedzibę wnioskodawcy.
Poniżej link do aktualnego naboru KOWR:
www.kowr.gov.pl/promocja/prow/prow-2014-2020/wsparcie-na-przystepowanie-do-systemow-jakosci